Все още Юве и Лацио не могат да се договорят за Супер Купата

Все още няма решение за Супер Купата

Кога и къде ще се играе финала за италианската Супер Купа остава загадка след като Ювентус и Лацио не стигнаха до споразумение.

Ювентус - Лацио

Picture: fcjuventustorino.blogspot.com

Шампионите от Юве ще се изправят срещу носителя на Купата на Италия в традиционния мач за откриване на сезона през месец август, но денят и мястото трябва да се определят допълнително.

От Лацио желаят срещата да се проведе в Пекин в началото на август месец, тъй като от Lega Calcio са договорили поне още един финал в китайската столица преди 2016 година. Провеждайки се там срещата ще гарантира на Лацио половината от €3 000 000.

Обаче от Ювентус се противопоставят на тази идея, тъй като това ще съвпадне с техния предсезонен лагер в САЩ. В следствие от това, от ръководството на бианконерите предлагат 3 алтернативи – финалът да се играе в Канада на 10-ти август, в Торино или Милано на 18-ти август или в Пекин на 24-ти август.

Шефът на Лацио Клаудио Лотито не е впечатлен от която и да е от тези идеи, особено от последните предложения, които трябва да се проведат в уикенда на старта на Серия А – тези мачове от шампионата, включващи Лацио и Юве ще бъдат отложени.

Шефът на Lega заяви: “Все още няма взето решение. Разглеждаме възможността отново да играем в Китай. Във всеки случай решение ще бъде взето скоро и вече имаме предвидена среща в края на този месец. Единственото сигурно за момента е, че финалът няма да се играе през зимната пауза. Предложението бе отхвърлено.”

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Трансферът Артур - Пянич е факт до 48 часа?Доста източници в Италия и Испания заявиха, че Артур Мело най-накрая е приел офертата на Ювентус и официално съобщение ще има до 48 часа. Явно ... още

Дел Пиеро се завръща в Юве?Братът и агент на Алесандро Дел Пиеро не изключи възможността за връщане на легендата на Ювентус в Торино. 39-годишният футболист в момента играе в А-лигата ... още

Перин: Буфон е моят идолМатиа Перин ще се изправи срещу своя идол Джиджи Буфон в неделя вечер, когато Ювентус гостува на Дженоа. Мачът ще се играе от 21:45 българско ... още